Scroll Top
Droge of vochtarme huid

Last van een schrale en trekkerige huid?

Dan heb jij waarschijnlijk een droge en/of vochtarme huid. Het verschil tussen een droge en vochtarme huid is het vet- of vochtgehalte. Bij een droge huid worden er te weinig huidvetten (zoals talg)  aangemaakt, waardoor de huid uitdroogt. Bij een vochtarme huid heeft je huid moeite om vocht vast te houden waardoor zij trekkerig en strak aan gaat voelen. Zowel een droge als vette huid kunnen vochtarm zijn.

De oorzaak ligt vaak in de verstoring van de huid barrière. Dit kan komen door gebruik van de verkeerde producten als te agressieve reinigingsproducten of scrubs, maar ook externe invloeden als voeding, zon, roken, lage luchtvochtigheid door centrale verwarming of airco.

Wanneer jij jouw huid niet op de juiste manier verzorgt, zal de huid nog verder uitdrogen en steeds gevoeliger worden en uiteindelijk bestaat de kans dat zij niets meer kan verdragen. Daarbij zal de huid sneller ook verouderen, waardoor rimpels en lijntjes sneller zichtbaar gaan worden. Een gezonde cel is een goed gehydrateerde cel.

Door All About Skin aanbevolen behandelingen:

Maak een afspraak voor
vrijblijvend huidadvies