Wintertips voor uw huid

0

WintertipsHeeft u last van een droge, trekkerige huid tijdens deze koude winterdagen?

Het zijn zware tijden voor onze huid. Buiten heeft de huid te maken met gure weersomstandigheden zoals koude, ijzel en wind. Binnengekomen verliest de huid haar vocht door de centrale verwarming. De huid voelt snel schraal, droog en gevoelig aan. Door de grote temperatuurswisselingen wordt de huid gevoelig, droog en ontstaat er soms roodheid. Tevens loopt de huid hierdoor zonder bescherming permanente schade op.

Bij een lage buitentemperatuur wordt de huid droger doordat de talgklieren minder actief worden. Hierdoor heeft de huid een mindere bescherming en wordt het vochtgehalte in de huid drastisch lager. Binnen is de lage luchtvochtigheid door de centrale verwarming funest voor onze huidjes.

Extra voeding en bescherming voor uw huid is in dit seizoen een must!

Hieronder een paar tips om uw huid in de winter in conditie te houden:

Hydrateren en voeden!

Gebruik voldoende hydraterende en voedende producten, serums en aanvullende producten als maskers welke de huid een energieboost geven en doorbloeden. Kies ook in de salon voor behandelingen die de huid een vocht-en energieboost geven. Denk hierbij aan het heerlijk warme licht van de Collageen Lichttherapie!
Gebruik ook hydraterende lichaamsproducten want ook onze lichaamshuid droogt uit en wordt trekkerig, schilferig en kan zelfs wat jeukerig aanvoelen.

Beschermen!

Bescherm uw huid extra door vollere, rijkere creme. U beperkt hiermee de schade welke kou kan veroorzaken, denk bijvoorbeeld aan couperose. Vergeet uw lippen niet, deze dunne huid droogt ook erg snel uit en kan erg gevoelig en schraal worden. Smeer de lippen meermaals in met een voedende en beschermende lippencreme.

Gezonde voeding!

Zorg voor veel vitaminen, door veel fruit, groenten en vezels te eten. Nog beter is het om dit aan vullen met Nutricosmetics , natuurlijke voedingssupplementen om een gezonde huid en lichaam te behouden.

Pas op met te heet douchen en badderen!

Het is erg verleidelijk om na een paar uur in de koude buitenlucht een heerlijk heet bad of douche te nemen. Teveel droogt echter de huid nog meer uit, dus liever dagelijks een korte warme douche en direct daarna op de nog vochtige, warme huid een hydraterende bodylotion aanbrengen.

Luchtvochtigheid

Buiten en binnen is de luchtvochtigheid erg laag. Gebruik een luchtbevochtiger om de lucht wat vochtiger te houden. Uw huid en uw luchtwegen zullen u er dankbaar voor zijn.

UV bescherming

Ook in de winter kan het zonnetje flink schijnen dus vergeet uw huid niet hiertegen te beschermen met een hoge beschermingsfactor. Zeker als u ook nog eens op wintersport gaat!

Ik adviseer u graag over welke producten geschikt zijn om uw huid zo goed en mooi mogelijk te laten stralen in de winterperiode.

All About Skin

All About Skin, de juiste keuze als u duurzame en zichtbare huidverbetering en/of huidverjonging wenst. Samen met u halen we het beste uit uw huid, want iedereen verdient een mooie, stralende en gezonde huid! Neem contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.