Waarom is het reinigen van uw huid zo belangrijk?

0

All About Skin - vochtarme huid

Soms hebben we na een avondje uit geen zin om onze huid nog even goed te reinigen omdat we liefst zo snel mogelijk ons bed in duiken.
En ’s ochtends vroeg op met een druk programma voor de boeg en dan even snel een douche, beetje creme en zo starten we de dag.

Zonde!
Want op deze manier wordt de huid grauw, de poriën verstoppen, de huid wordt vettig en er ontstaan onzuiverheden. Tevens belemmeren we onze huid om optimaal te functioneren en kunnen de creme’s welke we gebruiken hun beloftes niet nakomen, al zijn ze nog zo duur!

Het belang van een goede reiniging in de ochtend:

’s Nachts produceert de huid afvalstoffen en liggen er huidvetten aan de oppervlakte. Deze spoelen we niet simpel weg met een plens water in de ochtend! Water lost immers geen vetten op.
Wanneer u wilt dat uw dagverzorging optimaal werkt en de werkstoffen opgenomen worden in de huid dan dient u eerst de huid grondig te reinigen.

Het belang van goede reiniging in de avond:

Ook al leeft u in een schone omgeving of gebruikt u geen make-up , het is heel belangrijk om voor u naar bed gaat de huid grondig te reinigen. Er zweeft namelijk altijd vuil en stof , denk aan uitlaatgassen, fijnstof etc, in de lucht en dit hecht zich op uw huid. Daarbij produceert de huid afvalstoffen en huidvetten en dit sluit de huid af.
’s Nachts herstelt en regenereert onze huid zich, hij gaat aan de slag om nieuwe huidcellen aan te maken en collageen- en elastinevezels te produceren.
Dit proces verloopt veel moeilijker onder een laagje ‘vuil’. Daarbij worden werkstoffen uit uw nachtverzorging niet optimaal opgenomen door de huid als de huid niet goed schoon is.

Welk reinigingsproduct gebruikt u?

Het is belangrijk om het juiste product te kiezen wat bij uw huidconditie past en wat u prettig vindt. Er is een ruime keuze uit gels, washs, foams, jelly’s, milks en lotions. Zelfs producten om het microbioom van de huid in balans te brengen. Ik adviseer u graag wat het beste product is voor uw huid.

Tips voor een goede reiniging:

  • Was uw handen voor u uw gezicht reinigt
  • Gebruik lauw water, warm water droogt de huid teveel uit
  • Draagt u make-up? Reinig dan 2 x , de eerste keer om de make-up te verwijderen, de 2e keer om de huid grondig schoon te maken
  • Masseer het reinigingsproduct goed in en spoel het grondig af
  • Gebruik voor het verwijderen van oogmake-up een speciale oogmake-up remover
  • De zogenaamde reinigingsdoekjes zijn o zo handig, maar reinigen alleen oppervlakkig, dus niet effectief
  • Gebruik 1 a 2 x per week een fijne scrubcreme of een peeling met bijvoorbeeld glycolzuur. Hiermee verwijdert u de overgebleven dode huidcellen en worden werkstoffen nog beter opgenomen in de huid.
All About Skin

All About Skin, de juiste keuze als u duurzame en zichtbare huidverbetering en/of huidverjonging wenst. Samen met u halen we het beste uit uw huid, want iedereen verdient een mooie, stralende en gezonde huid! Neem contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.