Wat zijn anti-oxidanten

0

All About Skin - Groente en fruitDe term anti-oxidant is erg populair en bijna niet meer weg te denken uit de cosmetica branche. We hebben er allemaal weleens van gehoord en we weten ook nog wel dat het iets te maken heeft met bescherming en het beperken van huidveroudering.
Maar wat is het nu eigenlijk precies en waarom is het zo belangrijk?

Ik leg het hieronder uit waardoor je de noodzaak van anti-oxidanten in gaat zien in je dagelijks huidverzorging maar ook in je voeding.

Wat is een Anti-Oxidant?

Een anti-oxidant is een “vechter” tegen alles wat een schadelijke invloed op ons lichaam en huid kan hebben. Dit zijn de zogenaamde vrije radicalen welke ontstaan door externe invloeden als bijvoorbeeld stress, milieuvervuiling, zon, roken, straling, bestrijdingsmiddelen, synthetische toevoegingen in voedsel, lichamelijke overbelasting etc. Het is tevens een restproduct van onze stofwisseling.

Wat is een vrije radicaal?

Vrije radicalen zijn uiterst agressieve deeltjes welke een hoop schade kunnen aanrichten zoals onder andere huidveroudering, DNA-schade (waardoor dus kanker kan ontstaan) en het onstaan van bijvoorbeeld hartziekten.
Het proces van vrije radicalen dat schade aanricht gaat alsmaar door en kan alleen worden geremd door vrije radicalen vangers en anti-oxidanten. Zij voorkomen zoveel mogelijk de schade welke vrije radicalen aanrichten en ongewenste oxidatie waardoor deze kunnen ontstaan. Oxidatie is een normaal proces bij bijvoorbeeld verbranding van voedingsstoffen, echter is er ook ongewenste oxidatie zoals oxidatie van vetzuren waardoor juist vrije radicalen ontstaan.

Vrije radicalen hebben zeer ongunstige invloed op huidveroudering, door verlies van collageen, elasticiteit en schade aan bindweefsel!
Een anti-oxidant is dus een heel belangrijk ‘anti-aging ingredient’.

Hoe beperken we de schade welke vrije radicalen kunnen aanrichten?

Enerzijds beschikt ons lichaam zelf over “vrije radicalenvangers”, enzymen die we zelf produceren en welke de vrije radicalen onschadelijk maken.
Anderzijds kunnen we via onze voeding en cosmetica beschikken over anti-oxidanten welke ongewenste oxidatie en dus ontstaan van ongewenste vrije radicalen tegengaan.

In welke producten vinden we anti-oxidanten?

We kunnen anti-oxidanten halen uit zowel cosmetica producten als voeding.

In cosmetica zijn vitamine A, C en E erg belangrijk als anti-oxidant.
De producten met Aloe Vera van laBiocome hebben bevatten vitaminen en mineralen welke als anti-oxidant werken.

Voorbeelden van voedingsmiddelen rijk aan anti-oxidanten:

  • Groene thee
  • Fruit zoals o.a. bosbessen, goji bessen, granaatappel, rozijnen, cranberries, avocado
  • Groenten zoals o.a. boerenkool, broccoli, spruitjes, spinazie
  • Noten
  • Kies altijd zoveel mogelijk voor de natuurlijke variant

SkinProtect van LavieSage is een krachtige en natuurlijke anti-oxidant als aanvulling van de tekorten uit onze dagelijks voeding.

Anti-oxidanten zijn dus noodzakelijk om snelle huidveroudering te voorkomen!!

All About Skin

All About Skin, de juiste keuze als u duurzame en zichtbare huidverbetering en/of huidverjonging wenst. Samen met u halen we het beste uit uw huid, want iedereen verdient een mooie, stralende en gezonde huid! Neem contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.