7 Gouden Regels om mooi oud te worden

0

1. Bescherm de huid dagelijks tegen de zon

All About Skin - 7 gouden regelsEen van de grootste veroorzakers van (vroegtijdige) huidveroudering is de zon, zonbescherming is dus de belangrijkste maatregel die u kunt nemen. Ook het gebruik van de zonnebank zorgt net als de zon voor vroegtijdige rimpelvorming, pigmentvlekken en verslapping van de huid.

2. Stop met roken

Roken is zeer schadelijk voor de huid (en de algehele gezondheid!) en zorgt voor een grauwe, vale teint. De bloedvaten in de huid vernauwen, de bloedtoevoer neemt sterk af, waardoor de huid er grauw en vaal uit gaat zien en de diverse huidfuncties minder functioneren.
Er ontstaan rimpels en plooien doordat het bindweefsel wordt afgebroken, de celdeling vermindert en de elasticiteit verloren gaat.
Zelfs wanneer u al jarenlang rookt, heeft het zeker zin om te stoppen, want ook dan zal de huid aanzienlijk verbeteren!

3. Minderen met suiker

Ook slechte koolhydraten veroorzaken rimpels. Ze beschadigen het collageen en elastine, waardoor de huid zijn stevigheid verliest. Wanneer u toch trek heeft in zoetigheid kies dan bijvoorbeeld voor een stukje pure chocolade. Dit bevat minder suikers en juist wel gezonde anti-oxidanten!

4. Alcohol met mate

Ondanks dat alcohol antioxidanten bevat, heeft het ook zijn nadelige effecten op de huid. Zo onttrekt het vocht uit de huid en zullen er eerder droogtelijntjes ontstaan. Tevens vermindert alcohol de werking van vitamines, mineralen en aminozuren welke belangrijk zijn voor een gezonde huid.

5. Beweeg meer

Zorg ervoor dat u regelmatig beweegt. Dit wil niet zeggen dat u 3 x per week naar de sportschool moet, maar bijvoorbeeld dagelijks een wandeling maken of op de fiets naar het werk gaan zijn al goede vormen van meer lichaamsbeweging. Uiteraard is regelmatig sporten nog beter voor een goede gezondheid en dus ook een stralende huid. Je bloedcirculatie werkt namelijk beter en dat zie je ook aan de huid. Tevens maak je tijdens het sporten een hormoon, endorfine, aan welke zorgt dat je je lekker voelt. En als je je lekker voelt, straal je dit ook uit!

6. Ontspan

Het is wetenschappelijk bewezen dat stress het verouderingsproces versnelt. De huid wordt droger en doffer en de celvernieuwing vertraagt. Tevens maakt stress de huid vatbaarder voor bacteriën en irritaties. Zorg dus voor ontspanning op zijn tijd. Het is belangrijk om een goed dag-en nachtritme aan te houden. Op tijd gaan slapen, zorgt ervoor dat je lichaam groeihormonen aan gaat maken en de huid gaat herstellen. Met name de uren voor middernacht zijn hiervoor het meest effectief.

7. Gebruik de juiste cosmeticaproducten

Voor het behouden van een mooie huid is het dagelijks gebruik van goede, op uw huidtype afgestemde, cosmeticaproducten essentieel.
Laat een huidanalyse uitvoeren om te kijken welk huidtype u heeft en stem daar de producten op af.

All About Skin

All About Skin, de juiste keuze als u duurzame en zichtbare huidverbetering en/of huidverjonging wenst. Samen met u halen we het beste uit uw huid, want iedereen verdient een mooie, stralende en gezonde huid! Neem contact op voor een vrijblijvend intakegesprek.